good stuff

5 יתרונות של מזונות ירוקים

תאריך: 15/03/2018

רוצים לרענן את התזונה שלכם עם ירקות ירוקים? ריכזנו עבורכם 5 סיבות למה כדאי לכם לצרוך מזונות ירוקים, לא תבינו אח"כ איך חייתם בלעדיהם.

כלורופיל

המזונות הירוקים עשירים בכלורופיל. מה זה בכלל כלורופיל? או, טוב שאתם שואלים. הכלורופיל הוא פיגמנט המצוי ברוב הצמחים והוא התורם העיקרי לתהליך הפוטוסינתזה. הכלורופיל גורם לייצור מוגבר של כדוריות דם אדומות ומסייע במניעת מחלות. את הכלורופיל ניתן למצוא בעשב חיטה וברוב הצמחים הירוקים.

 

 

מינרלים

המזונות הירוקים עשירים בויטמינים ומינרלים. ברוב הירוקים ניתן למצוא כמויות גדולות של סידן, מגנזיום, אשלגן וויטמינים שונים. הירקות העליים (חסה למשל) מכילים כמות גדולה של מינרלים.

מקור מצוין לסיבים תזונתיים

הירקות העליים מכילים סיבים תזונתיים שמשפרים את תפקוד המעיים ומייעלים את פעולת ניקוי הרעלים מהגוף. הסיבים מקטינים את הסיכוי לסכרת, מייצבים את רמת הסוכר בדם, מונעים היווצרות של אבני מרה, מסייעים לירידה במשקל ומונעים כיבי קיבה.

לוטאין

הלוטאין הוא פיגמנט המצוי בעלים ירוקים ונחשב לנוגד חמצון חזק.

בקרב שוחרי הבריאות, נחשב הלוטאין כשומר ומגן על בריאות העין, ומניעת קטרקט. הגוף אינו יכול לייצר את הלוטאין ולכן עלינו לספק אותו לגופנו, באבוקדו, קייל ותרד למשל, תוכלו למצוא כמות לוטאין נכבדת.

איזון חומציות

המזונות הירוקים מאזנים את רמות החומציות בגוף, איזון החומציות חשוב והכרחי לפעילות תקינה של מערכת העיכול. מלפפונים לדוגמא תורמים לאיזון החומציות ויעילים גם בזמן צרבת.