good stuff

לבחור טוב: אננס שתרצו לעשות איתו סלפי

תאריך: 10/12/2016

ישראלים אוהבים אננס. על אף היותו קשה להשגה, או שמא בגלל עובדה זו. הבעיה? הוא יקר. אז אם אתם כבר משקיעים כסף כדי לקנות אחד, רצוי שזה יהיה אחד ששווה את זה?

לא פחות מעשרה משקאות ומעדנים ברשת rebar מכילים אננס בדרך זו או אחרת, בנוסף למארז הפירות הקפואים tropical mango להכנת משקה בריאות בבית.

ואין זה מקרה. ישראלים אוהבים את פרי האננס, אך לרוב יעדיפו לצרוך אותו רק במקום בו הם בטוחים שהוא יהיה טוב. שהרי אם יקנו אחד בעצמם, סביר להניח ש"יפלו" על פרי יקר ולא מספיק טעים.

את מחיר האננס לא נוכל להוריד, אבל כן נוכל לעזור לכם לבחור פרי מוצלח, במידה וכבר לקחתם החלטה אמיצה ורכשתם אחד.

המבט

במבט ראשון תוכלו לגלות כמה דברים; ראשית, ודאו שיש לאננס כתר, כך תדעו שהוא גודל בישראל ונחשב לטרי. שנית, בחרו פרי גדול כדי שיחס הפרי והקליפה יהיה "לטובתכם". לבסוף, חפשו פרי שצבעו צהוב – לא ירוק מדי ולא כתום מדי – וכמובן שימו לב שאין על הפרי נקודות רקובות ופצועות.

הרחרוח

צבע האננס אכן מעיד על בשלותו, אבל אינדיקציה חשובה שעדיף לא לוותר עליה היא ריח הפרי. אננס בלי ריח הוא אננס שאתם לא רוצים. אתם כן רוצים אננס עם ריח מתקתק, אך לא תוסס. גם אננס עם ריח של תסיסה הוא אננס מתוק, אך הוא חומצי ומומלץ לאכול ממנו מעט.

התלישה

אל דאגה, לאננס לא כואב. אחרי שכמובן בדקנו שלאננס יש כתר, נתלוש את אחד מעלי הכתר העליונים שלו. אם הוא נתלש בקלות האננס בשל - ואם לא, אז לא.

טיפ של אלופים #1

את האננס כדאי לשמור במקרר, גם כדי לשמור עליו וגם כדי שהוא יהיה קר ומרענן בעת האכילה. עטפו את האננס בניילון נצמד כדי שלא יספוג ריחות וגם לא יפיץ את ניחוחו העז במקרר.

טיפ של אלופים #2

אם אתם קונים אננס כדי להכין ממנו משקה בבלנדר הביתי, ותרו מראש על המאמץ ולכו על אריזת פירות קפואים tropical mango של rebar מסדרת ready to blend.