good stuff

לבחור טוב: אבוקדו

תאריך: 11/11/2016

מי שטעם את המעדנים והמשקאות שלנו שמכילים אבוקדו, בטח תהה לעצמו איך ידענו לבחור את האבוקדו המושלם. ובכן, כל הסודות לפניכם

מעדן אסאי אבוקדו, supersamba, שוט אבוקדו...אנחנו לא מסתירים את העובדה שאבוקדו הוא אחד הפירות האהובים עלינו, ואם נכנסתם לכתבה כנראה שגם עליכם. ובכל זאת, הפער בין אהבה לבין ידע הוא גדול, מה שאומר שהידע של רוב האנשים בכל הנוגע לאבוקדו, מסתכם בלעטוף אותו בעיתון הספורט של אתמול. אז מה באמת צריך לעשות כדי להגיע למעמד פתיחת האבוקדו ולגלות פרי מושלם?

מה עבר עליך, מר אבוקדו?

תסתכלו על האבוקדו הפוטנציאלי שלכם ותחפשו שריטות וצלקות למיניהן. אם הן קטנות למדי, זו לא אמורה להיות בעיה, אבל פגיעה חזקה באבוקדו עלולה לגרום לריקבון בנקודה מסוימת, מה שאף פעם לא נחמד.

שיהיה גדול!

לעיתים אבוקדו נמכר במחיר ליחידה, כך שמן הסתם עדיף לבחור בפרי הגדול ביותר. אבל גם אם המחיר הוא לפי משקל – אם תבחרו אבוקדו גדול יותר תרוויחו יחס פרי\גלעין טוב יותר. זה אמנם לא ישפיע על איכות הפרי, אבל תמיד כיף לקבל יותר :)

תזמון זה עניין של טיימינג

מתי אתם מתכוונים לאכול את האבוקדו הזה? אם אתם בעניין של גוואקמולה כבר היום או מחר, סביר להניח שתרצו לבחור באבוקדו רך ולשמור אותו במקרר. אם אנחנו מדברים על השקעה ל"טווח ארוך", תרצו לבחור בירק קשה ולשמור אותו בבידוד. שמירה של כל האבוקדו יחד, יגרמו להם להבשיל יחד, חשבו מראש מה אתם מעדיפים.

טיפ של אלופים

האבוקדו הנפוץ בישראל הוא מזן האס, זה המחוספס עם הקליפה הקשה. כדי לדעת מה מצב הפרי, יש להוציא את הגבעול הקטן שנמצא בתחתית שלו ולהסתכל מה יש מתחת. אם רואים צבע ירוק – זה אומר שהפרי עדיין בוסר. אם הצבע שחור – הפרי רקוב. אך אם הצבע הוא צהבהב, מדובר בפרי מושלם המוכן לאכילה!